Firmus

Wij zijn dealer van de producten van Firmus.eu/nl, het  latijnse "Firmus" staat voor "sterk, krachtig, standvastig en solide". 
Firmus

De producten

FirmusFIXED
Kant & klare schanskorf/steenkorf
Kies bij tuininrichting voor een duurzame tuinafscheiding met schanskorven / steenkorven van Firmus Products. Ook voor onderhoudsvrije erfafscheiding van uw kleine tuin, voortuin of kantoortuin.  Met deze metalen schutting wordt uw tuin direct omgetoverd tot een moderne tuin of zelfs design tuin!

De FirmusFIXED is een kant & klare schanskorf van roestvrij 5 mm Galfan-draad. Tijd- en kostenbesparend, dankzij de unieke, handgelaste voorfabricage en geringe diepte (slechts 23 cm). Kiest u voor FirmusFIXED schanskorf, dan kiest u voor sfeervol natuursteen in een vaste en zekere verpakking, waarvan de strakke vorm van de korf behouden blijft. Uniek aan FirmusFIXED schanskorven is dat boven- en onderzijde van het draad zijn omgebogen, waardoor er geen scherpe uitstekende randen aanwezig zijn. Snelheid en kwaliteit zijn de kracht van FirmusFIXED.


FirmusPERGOLA
Decoratieve tuinelementen
Kiest u voor FirmusPERGOLA, dan kiest u voor decoratieve elementen die op zichzelf kunnen staan of die met elkaar kunnen worden verbonden met FirmusFIXED of FirmusFLEX schanskorven.  De maatvoering van deze elementen zijn aangepast aan beide typen schanskorven.

Door staanders en liggers met elkaar te combineren kunt u een complete pergola in uw tuin of oprit bouwen. En wat dacht u van het bouwen van een unieke en robuuste carport? De mogelijkheden zijn eindeloos. De FirmusPERGOLA- elementen zijn te vullen met stenen, u kunt ze laten begroeien met klimplanten bijvoorbeeld zo’n prachtige Blauwe Regen, of u kunt kiezen voor beide opties.


FirmusFRONT
Firmus gevelsysteem
Met de robuuste schanskorven façade FirmusFRONT geeft u uw pand een krachtige uitstraling. De Firmus Gevelsystemen allen werken thermisch- en geluidsisolatie verhogend.

Dit door Firmus Products ontwikkelde systeem bestaat uit een draadnet dat aan 2 zijden is omgezet en tegen bestaande wanden kan worden gemonteerd. FirmusFRONT is te vullen met steenmaterialen, maar kan ook gebruikt worden als klimnet voor planten, waardoor een volledig groene wandbegroeiing ontstaat. De keuze voor een steensoort in welke kleur dan ook, is volledig naar eigen smaak of in overleg met uw architect te bepalen. Klimplanten die een klimnet als steun nodig hebben zijn bijvoorbeeld Hedera (klimop), Wisteria (Blauwe regen), Lonicera Henryi ( Kamperfoelie), Pyracantha (Vuurdoorn) en Clematis Armandi (Bosrank). Deze beplanting dient grondgebonden te worden geplant.


FirmusGRASS
Kant & klare grastegel
Met de kant & klare grastegels van FirmusGRASS legt u razendsnel een groene, waterdoorlatende verharding aan, die direct belastbaar en berijdbaar is met auto en/of vrachtauto. Niet moeilijk doen, maar eenvoudig de grastegels aan elkaar klikken. Alsof u laminaat legt! Wel dient u rekening te houden met een voldoende stabilisatie onder de grastegel om zodoende voldoende draagvermogen te creëren, zodat u zonder problemen op de grastegel kunt rijden en parkeren.

FirmusGRASS wordt ingezaaid en opgekweekt door een gespecialiseerde kweker. Dankzij een speciaal substraat en speciale grassoorten groeit het gras egaal en goed doorwortelt in de tegel.

Voordelen van het gebruik van FirmusGRASS

 • Het gehele jaar door te leggen (excl. vorstperiode)
 • 100% waterdoorlatend
 • U hoeft geen kunstmatige afwatering te maken, het regenwater trekt direct de bodem in en hoeft niet te worden afgevoerd naar het riool.
 • De grastegel is een milieuvriendelijk product. (100 % recyclebaar)
 • Wordt volledig groen en na minimaal 10 maaibeurten geleverd
 • Polyethyleen platen (dragende structuur) zijn drukbestendig
Genoemde voordelen leveren een positieve bijdrage aan ons milieu.

Toepassingen
 • Parkeerplaatsen voor personen auto’s
 • Oprit en carport
 • Oeverversteviging
 • Tuin & Landschapsaanleg
 • Brandgangen
 • Golfbanen
 • Uitwijkzones langs wegen
 • Zelfs verticaal te gebruiken bij bijzondere toepassingen

FirmusSEDUM
Kant & Klare dakgroencassette
De tijd van de zwart geteerde vlakke daken is definitief voorbij! Vanaf nu is uw dak het gehele jaar groen. Levend groen! Dankzij het Sedum dakcassette-systeem van FirmusSEDUM.  Zeer onderhoudsvriendelijk en met uitstekende isolatie in zomer en winter. Veilige dakbelasting en goed gedoseerde waterafvoer. En dankzij de slimme combinatie van Sedum-soorten staat uw dak een flink deel van het jaar in bloei!

Top 10 voordelen van gebruik van FirmusSEDUM dakcassette
 1. Geeft natuurlijke koeling in de zomer
 2. Draagt bij aan extra isolatie in de winter
 3. Levensduur van dakbedekking wordt verlengd
 4. Laag onderhoudsniveau
 5. Beter flora en fauna leven op daken
 6. CO2 en fijnstof binden
 7. In combinatie met zonnepanelen een hogere opbrengst hiervan
 8. Cassettes hebben een water bufferend vermogen bij regenval
 9. Cassettes onderling te verbinden middels kliksysteem
 10. Eenvoudig zelf te plaatsen


HELIX SYSTEMFASSADE
Uitwisselbaar (groen)gevelsysteem
Firmus Products vertegenwoordigt in Nederland en België het gevelgroen-systeem van Helix Pflanzensysteme GmbH. Samen met Dieringer Metallbau heeft Helix Pflanzensysteme GmbH dit gevelgroen-systeem ontwikkeld. Dit unieke gevelgroen-systeem bestaat uit een aluminium omlijsting, een achterwand en een uitwisselbaar cassettesysteem met groen.

In de Helix˚ Systemfassade kunnen diverse plantensoorten worden gebruikt. U kunt kiezen voor heerlijk geurende kruiden, bloeiende vaste planten, kleine groenblijvende heesters of een combinatie daarvan. Laat u goed informeren -eventueel door uw architect- over de zonnestand op uw project. Afhankelijk hiervan kan het assortiment worden samengesteld. Helix Systemfassade is een gepatenteerd systeem.

Voordelen van Helix Systemfassade
 • Gering gewicht aan gevel ca. 90 – 100 kg/m2
 • Direct volledig groene gevel
 • Kan bij nieuwbouw buitengevel vervangen
 • Bij bestaande gebouwen als groene voorhang-wand aan te brengen
 • Snelle montage, eenvoudig onderhoud
 • Inbouw van bijenkasten, nestkasten en insecten hotels mogelijk
 • Het verbetert het ecologisch systeem en verlaagt de temperatuur in de stad
 • Groenelementen eenvoudig te wisselen en kunnen aangepast worden aan het jaargetijde
 • Ook te combineren met reclame en kunstuitingen
 • Geen last van graffiti op muren

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak

W. Ketelaars
Contactformulier