Bestrijding van de processierups

Bestrijding Eikenprocessierups
Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van processierupsen, zowel preventief als curatief. Dit doen wij op een snelle, veilige en verantwoorde manier! Zowel gemeentes, bedrijven, instellingen als particulieren kunnen hiervoor bij ons terecht!

De beste manier om de eikenprocessierups te bestrijden is een goed leefgebied te creëren voor de natuurlijke vijand van de rups, zoals vogels en insecten, en zo dus de biodiversiteit te bevorderen. Vaak is dit een langdurig proces en bent u niet direct afgeholpen van de overlast die de eikenprocessierups veroorzaakt.

Preventief bestrijden
Wij kunnen de meest directe overlast wegnemen door in een vroeg stadium de ontwikkeling van de rups te stoppen. Dit al voor de brandharen, die zoveel ongemak en schade veroorzaken voor mens en dier, zich gaan ontwikkelen.

Vanaf april starten wij met het preventief bestrijden van de eikenprocessierups. Dat betekent dat de rupsen middels een biologisch bestrijdingsmiddel worden gedood voordat deze brandharen vormen.

Curatief bestrijden
Is het toch te laat voor de preventieve bestrijding? Dan heeft u bij ons de mogelijkheid om de nesten te laten verwijderen d.m.v. het wegzuigen van de nesten. Wij zorgen er tevens voor dat deze op verantwoorde wijze afgevoerd worden.

Voor de moeilijk bereikbare plekken hebben wij de beschikking over een hoogwerker waarmee we tot 26 meter bereik hebben en zo alle nesten voor u kunnen verwijderen. Uiteraard werken wij volgens de geldende veiligheidseisen om zo de nodige veiligheid te creëren voor zowel de omgeving als onze eigen medewerkers.

Wilt u weten hoe W. Ketelaars u kan helpen bij het voorkomen van overlast door de eikenprocessierups? Dan verzoeken wij u om het contactformulier in te vullen. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen onder het nummer 013 513 1339.
W. Ketelaars
Contactformulier