Bestrijding van de processierups

U kunt ook bij ons terecht voor de bestrijding van de eikenprocessierups.
 De curatieve bestrijding doen wij dmv het wegzuigen van de nesten en hiermee van de brandharen die zoveel overlast veroorzaken.
Van mei t/m juli veroorzaakt de rups de meeste overlast en het hoogste risico omdat in dat stadium de brandharen zich ontwikkelen die voor de nodige klachten zorgen.
De haren kunnen zich wel 50 tot 100 m verspreiden door wind, trillingen van het verkeer enz.
Ook irritatie als gevolg van de aanwezigheid van brandharen in oude nesten kan wel 5 tot 7 jaar duren.
Het is dus van groot belang dat ook de oude nesten verwijderd worden.

Vanaf 2020 kunnen wij ook preventief bestrijden door het spuiten van een biologisch middel op de bladeren welke door de rups in een vroeg stadium gegeten worden. 
Dit bestrijdingsmiddel, XenTari, doet wat het moet doen en werkt alleen voor het bestrijden van de rupsen en heeft verder geen nadelige gevolgen voor de omgeving.
Om van bovenaf de bladeren te bespuiten zetten wij onze hoogwerker in om zo maximaal rendement uit het product te kunnen krijgen en zo min mogelijk te verspillen.
Ook voor het wegzuigen van de moeilijk bereikbare nesten zetten wij de hoogwerker in.
Voor meer informatie en voor het inplannen van een afspraak om ook bij u de rupsen preventief te bestrijden of de nesten te verwijderen, kunt u contact opnemen door te mailen of te bellen of door onderstaand contactformulier in te vullen
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak

W. Ketelaars
Contactformulier