Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

Wij zijn van start gegaan met de bestrijding van de eikenprocessierups. Wij doen dat dmv het wegzuigen van de nesten en hiermee van de brandharen die zoveel overlast veroorzaken.Van mei t/m juli veroorzaakt de rups de meeste overlast en het hoogste risico omdat in dat stadium de brandharen zich ontwikkelen die voor de nodige klachten zorgen. De haren kunnen zich wel 50 tot 100 m verspreiden door wind, trillingen van het verkeer enz.
Ook Irritatie als gevolg van de aanwezigheid van brandharen in oude nesten kan wel 5 tot 7 jaar duren.
Het is dus van groot belang dat ook de oude nesten verwijderd worden.
Voor meer informatie en voor het inplannen van een afspraak om ook bij u de nesten te verwijderen, kunt u een mail sturen naar info@wketelaars.nl of bellen op 013 5131339
kijk hier voor filmpje